Hrad Veveří – Kouzelné místo, které si zamiloval i Winston Churchill

Dnes vám ukážeme hrad Veveří a jeho okolí. Projděte se po dřevěných lávkách, prozkoumejte naučnou stezku a na závěr navštivte jeden z nejstarších hradních areálů naší historie. Jeho nejznámějším obdivovatelem byl právě Winston Churchill, který na hradě nejednou pobýval.

Hrad Veveří | Lávka vedoucí do kousku ohrožené přírody

Junácká louka je přírodní památka, která náleží pod ochranu ČR kvůli výskytu velmi ohrožené květeny. Dostanete se na ni díky 100 m dlouhé lávce, která je využívána jak chodci, tak cyklisty. Lávka nahradila most, který byl zbořený za války.

Nádherná dřevěná lávka přes Veverku

Přechody přes lávky jsou v tomto výletě poměrně oblíbené – rovnou vás čeká ještě jeden. Dřevěná lávka u hradu Veveří je velmi esteticky atraktivní a velmi citlivě doplňuje okolní přírodu. Lávka je součástí turistické a cyklistické trasy, která návštěvníky převádí přes potok Veverka. Užijte si přechod přes lávku, během níž se váš nos naplní příjemnou teplou vůní dřeva.

Stezka pod hradem Veveří

K hradu Veveří se ale můžete pohodlně dostat i z přístavu díky naučné stezce. Užívejte si nádhernou atmosféru, která je díky přírodě opravdu uvolňující. Poblíž vody, obklopeni zelení a s hradem na dohled se budete cítit, jako byste si ocitli na jiném místě.

Hrad Veveří si zamiloval i Winston Churchill

Hrad Veveří, jak ho známe dnes, se do své podoby vyvíjel 800 let – a tím se řadí k nejstarším hradním areálům ČR. Legenda říká, že na hradě by měl být ukrytý poklad, 12 stříbrných soch apoštolů z Polska. Winston Churchill byl známým obdivovatelem hradu Veveří – navštívil ho celkem třikrát a dokonce v něm strávil i část své svatební cesty se svou ženou.

Co dalšího objevit v Brně?

Pokud vás zajímá, jaké další zajímavosti můžete v Brně vidět, přečtěte si náš článek TOP tipy na výlet v Brně a okolí, které si skutečně užijete!

Rate article
JUPIGO | Užijte si výlety i dovolenou | Jupigo.com